søndag den 10. januar 2010

Super Lækker Kransekage. MUMS!Jamen et sted skal man jo starte. Lidt sent ude, vil jeg starte med at sige

!!!GODT NYTÅR!!!

Og komme med en opskrift på en lækker kransekage, som jeg lavede her til nytår. Også selvom der måske vil gå et år før nogle vil få brug for den.

Super Lækker Kransekage ca. 15 personer.

500 gram rå marcipan
200 gram flormelis
1 æggehvide

Smuldr marcipanen og kom flormelis i og ælt dejen godt rundt. Kom æggeblommen i og ældre dejen til den er ensaret. Dette er nemmest med fingrene, selvom det er noget værre klisterværk. Kom dejen i køleskabet i en halv time. Rul dejen ud til lange pølser som alle er lige tykke, og skær dem ud i forskellige længder. Start med 8 cm, så 12 cm, 16 cm og så videre til der ikke er mere dej. Form pølserne til ringe og læg dem på bagepapiret. De hæver en smule når de bliver bagt så ikke alt for tæt. Bag dem i ovnen ved 220 grader i ca. 8-10 min, til de er gyldne.

Lav en tyk glasur af flormelis og kogende vand, og kom i en pose og klip et lille hjørne af posen. Når ringene er afkølet starter man med at pynte den nederste ring med glasur og arbejder sig op af. Glasuren vil også gøre at ringene sidder sammen.
Vil man lave det lidt ekstra lækkert, kan man smelte chokolade og smøre bunden af ringene så det ikke kan ses når den er samlet.

Enjoy.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar